top of page

DIA 7/11/2020

El fet d’elaborar un blog per treballar els diferents ODS i temes relacionats amb les ciències socials trobem que és una manera molt interessant i original, ja que es treballa de manera més dinàmica i es fa participar a tot el grup classe (a través de comentaris). 

L’storytelling que hem creat pensem que serà de gran ajuda alhora d’entendre els continguts del nostre blog, que giren al voltant dels ODS 5, 10 i 12, ja que l’hem fet molt visual. Crear aquest storytelling ens ha agradat molt, perquè tot i ser complicat, trobem que és una eina molt útil per presentar el contingut de tot el blog d’una manera divertida i fàcil d’entendre. 

Crear l’storytelling ens ha fet reflexionar sobre el tipus de publicitat que ens envolta, cosa que anàvem comentant mentre feiem el vídeo: vam debatre sobre la discriminació de gènere en els anuncis, sobre el fet de que no s’ensenya la diversitat real que existeix en la població mundial a través dels anuncis, sobre el fet de que si seguim consumint al mateix ritme el planeta no podrà aguantar-ho, etc. 

Pel que fa l’organització de grup, ens ha costat trobar dies que ens anessin bé a totes, tot i que això ho hem pogut solucionar dividint-nos en dos i dos. El que sí que creiem que ha sigut més complicat és crear un blog a distància entre quatre persones, ja que de manera virtual sorgeixen més imprevistos (per exemple que no funcioni bé el wifi) i tot és més lent i distant. 

DIA 20/11/2020

 

La segona entrega ha sigut més difícil de dur a terme, ja que havíem de fer moltes coses i no teníem gaire temps, a banda de que era bastant llarga de preparar. A més a més hem hagut d’acabar el mapa conceptual ja que no vam tenir temps de fer-ho durant la sessió del dimarts. 

El treball en grup ha estat bé, ja que ens hem dividit les feines, però ens reiterem amb la idea de que és molt feixuc fer un treball en grup de manera virtual. Hem tardat molt més del el que haguéssim tardat de manera presencial. Tot i així treballem molt bé juntes, funcionem molt bé i ens ajudem les unes a les altres. 

Pel que fa al treball, per dissenyar l’activitat d’idees prèvies primer hem fet una pluja d’idees i llavors ens hem posat d’acord a través d’una votació per veure quina era la més adient. Hem tardat bastant a l’hora de fer-la, però creiem que ens ha sortit una bona activitat.

DIA 28/11/20

La tercera entrega ha sigut més fàcil perquè com que ja portem 3 sessions fent-ho de manera online ja estem més familiaritzades amb la plataforma i sabem organitzar-nos millor. Crear aquesta activitat d'habilitats geogràfiques se'ns ha fet més amè i entretingut, ja que és una activitat més pràctica i dinàmica i et deixa més llibertat per ser creatiu.

 

Per crear l'activitat ens em posat en la pell dels alumnes i hem pensat que ens agradaria fer si fóssim ells. A més ens hem inspirat en activitats que nosaltres mateixes ja havíem vivenciat a primària, modificant-les per fer-les més actives i participatives. 

La coordinació del grup aquesta vegada ha estat perfecta, la qual cosa ens ha fet tardar menys.

DIA 05/12/20

 

Hem acabat la tercera entrega del blog amb l'activitat de ciutadania i valors. El disseny d'aquesta activitat ha sigut molt ràpid, ja que la teniem pensada des del primer dia que vam triar el tema del nostre blog.

 

El treball en grup segueix en la mateixa línea de sempre: el clima és respectuós, de cooperació, ens entenem i ens organitzem molt bé. A més a més, coincidim amb la disponibilitat horària cosa que ens permet anar al dia amb les entregues i sense estressar-nos. 

DIA 15/01/21

 

Pel que fa a les correccions que ens han suggerit, hem cregut adient fer aquests canvis: hem allargat la presentació d'una companya del blog i a l'objectiu del blog i en els documents de descàrrega hem afegit per quin curs estan pensades les activitats.  

Ens han suggerit canvis que no hem volgut canviar perquè no els trobem necessaris:

- La idea que surti la veu en off a l'storytelling creiem que és una bona idea, però hauria suposat més feina canviar-ho i així ja queda bé. 

- La descripció i metodologia de les sessions no les hem posat perquè pensem que cada mestra ho pot treballar de la manera que vulgui. Nosaltres proposem les activitats, llavors cada mestre les duu a terme com vol. 

- En relacio amb l'activitat d'habilitats geogràfiques ens han comentat que els alumnes haurien de treballar més el saber situar-se en l'espai, però anant al supermercat i a la ciutat per analizar la publicitat que si troba, pensem que ja ho treballlen.  A més a més, les habilitats geogràfiques no només inclouen la localització en l'espai sinó  també altres habilitats com ara el treball de camp. 

- Ens han comentat que hauríem d'utilitzar "captar l'atenció" en lloc de "cridar l'atenció", però de la manera que ho hem posat ja està ben escrit. 

- No hem especificat el nombres de membres en els groups de treball, ja que aquest pot variar en función del nombre d'alumnes que el professor tingui a la classe. 

- En han comentat que les fitxes són poc atractives per l'alumnat perquè s'ha d'escriure bastant en cada apartat. Nosaltres els hi hem donat un espai màxim i ells poden esplaiar-se fins on vulguin.   

- Pensem que totes les activitats són adequades al nivell de l'alumnat de Cicle Superior. 

Què t'ha semblat?

Gràcies per la teva participació!

bottom of page